اعضای سازمان خطرناک قاچاق انسان از کلمبیا استرداد شدند

برای انتشار فوری

دفتر روابط عمومی

دو شهروند کلمبیایی دیروز برای اولین بار در دادگاه ال‌پاسو، تگزاس حضور یافتند، پس از اینکه از کلمبیا استرداد شدند تا به اتهاماتی در ارتباط با نقششان در یک توطئه خطرناک قاچاق انسان که منجر به ناپدید شدن ۴۰ مهاجر و دو کاپیتان قایق شد، مواجه شوند.

در اکتبر ۲۰۲۴، هیئت منصفه فدرال بزرگ در حوزهٔ غربی تگزاس حکم بازداشت بر علیه هرناندو مانوئل دل‌کروز ریورا اورژوا، که به نام‌های هرنان، مانوئل و ال پاترون شناخته می‌شود، ۵۳ ساله، و لوئیس انریکه لینرو پینتو، معروف به ال کالوو، ۴۱ ساله، از کلمبیا صادر کرد؛ به اتهام توطئه برای تشویق و تحریک مهاجران به آمدن، ورود و اقامت در ایالات متحده، که زندگی‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد و نقض قوانین مهاجرت این کشور است.

«به گزارش مقامات، این متهمان ادعا می‌شود که یک عملیات پیشرفتهٔ قاچاق انسان را هدایت کرده‌اند که منجر به ناپدید شدن ۴۲ نفر در دریا شد»، گفت متیو ر. گالئوتی، معاون موقت وکیل مدعی عمومی بخش جنایی وزارت دادگستری. «قاچاق انسان یک تجارت خطرناک و شکارچی است که مهاجران آسیب‌پذیر را برای سود شخصی بهره‌برداری می‌کند. بخش جنایی به‌طور پرشتاب شبکه‌های جنایی که از رنج انسانی سود می‌برند و امنیت مرزهای ما را تهدید می‌کنند، تخریب خواهد کرد.»

«هیچ محدودیتی برای تمام تلاشی که برای به عدالت کشاندن کسانی که قصد قاچاق انسان به ایالات متحده را دارند، وجود ندارد»، گفت جوستین ر. سیمونز، وکیل مدعی عمومی ایالات متحده برای حوزهٔ غربی تگزاس. «سرنگونی عملیات قاچاق انسان، همانند این مورد، ضربه‌ای مستقیم به سازمان‌های جنایی فراملی است که از این عملیات‌ها میلیون‌ها دلار به‌دست می‌آورند. بنابراین، تعقیب این گونه پرونده‌ها کلید دستیابی به مأموریت ما برای نابودسازی کارتل‌های مکسیکویی مواد مخدر و سایر سازمان‌های جنایی فراملی است که از این کشور به‌عنوان وسیله‌ای مستقیم و غیرمستقیم برای غنی‌سازی خود بهره می‌برند. از تمام شرکای نیروی انتظامی و اعضای نیروگاه مشترک الف (JTFA) که در این تلاش ارزشمند دستان یک‌دیگر را گرفته‌اند، سپاسگزاریم.»

ریورا اورژوا و لینرو پینتو در دسامبر ۲۰۲۴ در کلمبیا به‌ درخواست ایالات متحده دستگیر شدند. استرداد آنها پس از هماهنگی و همکاری گسترده بین مقامات اجرای قانون ایالات متحده و کلمبیا انجام گرفت.

طبق لایحه‌ محاکمه، متهمان در توطئه‌ای شرکت کرده‌اند که در آن به‌طور مستقیم و شخصی مسئول قاچاق غیرقانونی مهاجران بوده‌اند؛ آنها مهاجران را از مکان‌های دیگر به جزیرهٔ سان‌آندرس، کلمبیا منتقل کردند و از آنجا به‌وسیله قایق‌ها به نیکارایا، سپس به سمت شمال از طریق مرکز آمریکا و مکزیک، پیش از رسیدن به مقصد نهایی در ایالات متحده، حمل و نقل می‌کردند. به‌طور ادعا شده، ریورا اورژوا و لینرو پینتو به مهاجران راهنمایی کردند که چگونه به جزیرهٔ سان‌آندرس بروند، پس از ورود آنها به جزیره، به‌صورت شخصی آنها را دریافت کردند، اسکان آنها را ترتیب دادند و آنها را به قایق‌هایی که به نیکارایا می‌بردند، هدایت کردند تا به‌صورت غیرقانونی وارد ایالات متحده شوند. همچنین ادعا می‌شود که لینرو پینتو اعضای یونیفورم نیروی دریایی کلمبیا را به رشوه داد تا اطلاعات زمان‌واقعی دربارهٔ موقعیت ناوهای گشت‌نشین دریایی بین جزیرهٔ سان‌آندرس و نیکارایا به‌دست آورد؛ این امر به قایق‌های حامل مهاجران امکان می‌داد تا شناسایی نشوند. در ۲۱ اکتبر ۲۰۲۳، قایقی حاوی حدود ۴۰ مهاجر و دو کاپیتان قایق پس از ترک جزیرهٔ سان‌آندرس، در مسیر نیکارایا ناپدید شد. به‌نقض ادعا می‌شود که متهمان مسئول قاچاق مهاجران بر روی همان قایق بوده‌اند که در حال سفر به ایالات متحده بودند.

پژوهش‌های امنیت داخلی (HSI) رهبری تحقیق را بر عهده داشتند و با همکاری دفاتر میدانی مک‌آلن، ال‌پاسو و کارتاژنا پیش رفتند. واحد قاچاق انسان HSI در واشنگتن دی.سی.، کارگروه بین‌المللی مداخله مرکز هدف‌گیری ملی (National Targeting Center International Interdiction Task Force) گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده (CBP)، و دفتر توسعه، کمک و آموزش پیگردهای خارجی (OPDAT) وزارت دادگستری، دفتر امور بین‌الملل، و دفتر پیوست قضایی وزارت دادگستری در بوگوتا، همگی کمک‌های ارزشمندی ارائه کردند. وزارت دادگستری از مسئولان نیروهای انتظامی کلمبیایی که نقش اساسی در پیشبرد این تحقیق داشتند، سپاسگزار است.

تحقیق و لایحه توسط نیروی کاری مشترک آلفا (JTFA) هماهنگ و تعقیب شد، که تلاش اصلی وزارت برای مبارزه با قاچاق و تجارت انسان با تأثیر بالا که توسط کارتل‌ها و سازمان‌های جنایی فراملی (TCOs) انجام می‌شود. همکاری بسیار موفق بین وزارت دادگستری و وزارت امنیت داخلی (DHS) به‌صورت JTFA به بررسی و تعقیب قاچاق و تجارت انسان و جرایم مهاجرتی مرتبط که بر امنیت عمومی و امنیت مرزی تأثیر می‌گذارند، می‌پردازد. مأموریت JTFA هدف‌گذاری بر سر رهبران و سازمان‌دهندگان کارتل‌ها و TCOهای دخیل در قاچاق و تجارت انسان در سراسر قارهٔ آمریکا است. دادستان کل این نیروی کاری را به‌منظور هدف‌گیری گروه‌های پراهمیت و خطرناک قاچاق و تجارت انسان، نه‌تنها در مکزیک و کشورهای تِراینگل شمالی گواتیمالا، السالوادور و هندوراس، بلکه در کانادا، کارائیب و مرزهای دریایی و سایر مناطق، ارتقا و گسترش داده است.

به رهبری بخش حقوق بشر و تعقیب‌های ویژهٔ بخش جنایی و با پشتیبانی از بخش پول‌شویی، مواد مخدر و مصادره، دفتر امور بین‌الملل، و دفتر عملیات اجرایی و دیگر واحدها، JTFA وکلای دستیار ایالات متحده اختصاصی از ناحیهٔ جنوبی کالیفرنیا؛ ناحیهٔ آریزونا؛ ناحیهٔ نیومکزیکو؛ ناحیه‌های غربی و جنوبی تگزاس؛ ناحیهٔ جنوبی فلوریدا؛ ناحیهٔ شمالی نیویورک؛ و ناحیهٔ Vermont را به خود اختصاص داده است. همچنین JTFA با دیگر دفاتر نمایندگی کل آمریکا (USAOs) در سراسر کشور همکاری می‌کند و از پرونده‌های با اولویت بالا در هر ناحیه حمایت می‌کند. تمام پرونده‌های JTFA بر پایهٔ منابع قابل‌توجهی از نیروهای انتظامی DHS شامل ICE/HSI و CBP/BP و OFO، همچنین FBI و سایر نهادهای قانون‌گذاری، استوار است. تا کنون، فعالیت‌های JTFA منجر به بیش از ۴۲۵ بازداشت داخلی و بین‌المللی رهبران، سازمان‌دهندگان و تسهیل‌کنندگان مهم قاچاق و/یا تجارت مهاجران شده است؛ بیش از ۳۷۵ حکم محکومیتی در ایالات متحده؛ بیش از ۳۲۵ حکم زندان مهم و مصادره دارایی‌های چشمگیر. استردادهای ریورا اورژوا و لینرو پینتو اولین استرداد از کلمبیا است که نتیجهٔ کار JTFA است، از زمان گسترش مأموریت این نیرو برای هدف‌گیری گروه‌های قاچاق و تجارت انسان فعال در کلمبیا.

وکلای دادگاهی دانیل هیکمن از بخش حقوق بشر و تعقیب‌های ویژهٔ بخش جنایی و داریا اندریوشچنکو از بخش پول‌شویی، مواد مخدر و مصادره، و وکیل دستیار ایالات متحده خوزه لوئیس آکوستا برای ناحیهٔ غربی تگزاس مسئول تعقیب پرونده هستند. معاون مدیر اجرایی دفتر امور بین‌الملل بخش جنایی، جسی اورمسبی، و پیوست قضایی وزارت دادگستری در بوگوتا، کریستوفر جارویس، در استرداد کمک‌های قابل‌توجهی ارائه دادند.

این پرونده بخشی از عملیات «بازپس‌گیری آمریکا» (Operation Take Back America) است، یک ابتکار سراسری که تمام منابع وزارت دادگستری را به‌کار می‌گیرد تا در برابر هجوم مهاجرت غیرقانونی مقابله کند، حذف کامل کارتل‌ها و سازمان‌های جنایی فراملی را به دست آورد و جوامع ما را از مرتکبان جرایم خشونت‌آمیز محافظت نماید.

یک لایحهٔ اتهامی تنها یک ادعا است. تمام متهمان تا زمان اثبات گناهشان فراتر از شک معقول در دادگاه، بی‌گناه در نظر گرفته می‌شوند.

شادی رضایی

از دوران کودکی عاشق سفر کردن بودم و دوست دارم وقتی درباره مکان‌های دیدنی دنیا محتوایی تولید می‌کنم، عشق حاصل از اون رو به شما هم منتقل کنم. امیدوارم از مطالعه مطالب من لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 19 =

دکمه بازگشت به بالا