اختصاصی: لهستان شاهد جریانی جدید از پناهندگان در حال ورود از اروپای غربی است

سربازی در حال ایستادن به‌عنوان نگهبان در کنار مانعی فلزی در جنگل بیالوویزا، ۲۹ مه ۲۰۲۴
سربازی در حال نگهداری در کنار مانع فلزی در جنگل بیالوویزا، ۲۹ مه ۲۰۲۴

نوشته دیانا رسنیک

سفیر لهستان، یان تومبینسکی، روند جدیدی از ورود پناهندگان از اروپای غربی را گزارش می‌کند؛ در حالی که ورشو قوانین پناهندگی و کنترل‌های مرزی خود با آلمان را بازبینی می‌کند.

لهستان با جریانی تازه از پناهندگان که از اروپای غربی می‌آیند، نه از شرق، مواجه است؛ این‌موضوع را یان تومبینسکی، سفیر این کشور در آلمان، جمعه بیان کرد.

تومبینسکی در کنفرانس خبری که در سفارت لهستان در برلین برگزار کرد، اعلام کرد که پلیس مرزی گزارش کرده است که در روزهای اخیر «پدیده‌ای جدید» را مشاهده کرده‌اند.

«پناهندگان از غرب به لهستان می‌آیند»، تومبینسکی گفت. این افراد کسانی هستند که سعی کرده‌اند در سایر نقاط اروپا پناهندگی بگیرند و اکنون می‌خواهند در لهستان درخواست دهند.

تا کنون گزارش‌ها بر جریان‌های پناهندگان از بلاروس متمرکز بوده‌اند؛ برخی این وضعیت را به‌عنوان عملیاتی تخریبی روسیه و بلاروس توصیف کرده‌اند.

اتحادیه اروپا رهبر بلاروس، الی‌اکسندر لوکاشنکا را متهم کرد که مهاجران را از مناطق بحران‌زده به مرزهای خارجی اتحادیه اروپا می‌آورد تا بر غرب فشار آورد.

اما «این مرز از هر مرز دیگری در اروپا محکم‌تر است»، تومبینسکی افزود.

آمار هنوز محدود است

تومبینسکی گفت مهاجرت‌های به سمت غرب به‌صورت هزاران نفر نیستند. با این حال، لهستان اکنون باید این وضعیت را مورد بررسی قرار داده و قوانین پناهندگی خود را بازنگری کند، او افزود. این کشور باید راه‌حلی پیدا کند تا «جذابیت» لهستان برای این مهاجران کاهش یابد.

گاردهای مرزی لهستان در همکاری با پلیس آلمان برای شناسایی افراد و جلوگیری از عبورهای غیرقانونی از مرز کار می‌کنند، تومبینسکی گفت. «همکاری عملیاتی روزانه به‌خوبی پیش می‌رود، بر اساس آگاهی‌ای که از هر دو طرف دارم»، سفیر اضافه کرد.

در ماه اکتبر، لهستان اعلام کرد که کنترل‌های مرزی خود با آلمان را تا ۴ آوریل ۲۰۲۶ تمدید خواهد کرد تا مسیر مهاجرتی که از کشورهای بالتیک عبور کرده و از لهستان به اروپای غربی می‌رسد، نظارت کند، وزیر کشور مارجین کیروینسکی گفت.

یک افسر پلیس فدرال با رادیوی خود صحبت می‌کند، در حالی که او و یک همکار یک گروه مهاجران را که به‌صورت غیرقانونی از مرز لهستان به آلمان عبور کرده‌اند، ردگیری می‌کند؛ ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳
یک افسر پلیس فدرال در حال صحبت با رادیوی خود است، در حالی که او و همکارش یک گروه مهاجران را که به‌صورت غیرقانونی از مرز لهستان به آلمان عبور کرده‌اند، ردگیری می‌کند؛ ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳

ورشو بازرسی‌های مرزی را در اوایل جولای به‌واسطه کنترل‌های آلمان معرفی کرد. نخست‌وزیر لهستان، دونالد توسک، واضحاً اعلام کرده که پایان دادن به این بازرسی‌های مرزی به تصمیمات دولت آلمان بستگی دارد.

«ما می‌خواهیم هرچه سریع‌تر به فضای شنگن بازگردیم»، تومبینسکی تأیید کرد. اما باید از وزرای آلمان درباره این موضوع سؤال کرد. «ما قطعاً تمایلی به اعمال نظارت مرزی نداشتیم»، او افزود.

پس از بازدید توسک از دفتر صدراعظم آلمان در روز دوشنبه، بسیاری از ناظران جو سرد بین تفنگی لهستانی و صدرعوامل آلمان، فریدرش مرز، را انتقاد کردند.

علاوه بر مسأله حل نشده غرامت‌های جنگ، کنترل‌های مرزی نیز در دستور کار بود.

تومبینسکی تأکید کرد که مسأله غرامت‌ها به‌معنی «حمایت مستمر» برای بازماندگان جنگ جهانی دوم است. لهستان نمی‌خواهد یک «عمل حسابرسی» باشد، او گفت. پرداخت یک‌باره، در بلندمدت به مردم کمک نخواهد کرد.

تومبینسکی استدلال کرد که هر روز تعلل، هزینه‌ای بیشتر از خود پرداخت‌ها دارد. «هزینهٔ عدم اقدام، بالاتر است». او تأکید کرد که این مسأله دربارهٔ اعتماد است.

اوکراین همچنان اولویت مشترک است

علنا با وجود تفاوت‌هایشان، کشورهای همسایه با جنگ روسیه در اوکراین و نیاز به بازسازی کشور، وحدت می‌یابند.

«هر کاری که برای اوکراین انجام می‌شود، برای ما نیز معانی و پیامدهایی دارد»، تومبینسکی گفت.

این موضوع محور گفت‌وگویی بین مرز و نخست‌وزیر بلژیک، بارت دو ور، خواهد بود که حضور رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین نیز انتظار می‌رود. مرز برای این ملاقات سفرش به اسلو را به تعویق انداخت.

ویرانه‌های شهر کوستانتینیوکا، ۲۸ نوامبر ۲۰۲۵
ویرانه‌های شهر کوستانتینیوکا، ۲۸ نوامبر ۲۰۲۵

گفت‌وگوها بر استفاده از دارایی‌های منجمد روسیه تمرکز خواهد کرد. تومبینسکی گفت امیدوار است پیشرفت حاصل شود، زیرا روسیه باید هزینه‌های جنگ خود در اوکراین را پرداخت کند، او تأکید کرد.

برای لهستان، حمایت قوی آلمان از اوکراین حائز اهمیت است، تومبینسکی گفت. سفیر رضایت خود را از همکاری مستمر بین نیروهای مسلح آلمان و لهستان ابراز کرد.

آلمان به‌طور قابل‌توجهی در لهستان نسبت به سایر شرکای ناتو مشارکت بیشتری دارد، تومبینسکی اشاره کرد.

شادی رضایی

از دوران کودکی عاشق سفر کردن بودم و دوست دارم وقتی درباره مکان‌های دیدنی دنیا محتوایی تولید می‌کنم، عشق حاصل از اون رو به شما هم منتقل کنم. امیدوارم از مطالعه مطالب من لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا