ریدیوهد تور بازگشت اروپایی ۲۰۲۵ خود را با این آهنگ‌ها آغاز کرد

از نکات برجسته این اجرا می‌توان به شروع کنسرت با آهنگ «Let Down» پس از موفقیت وایرال اخیر آن و اجرای آهنگ «Sit Down. Stand Up» برای اولین بار پس از ۲۱ سال اشاره کرد. در ادامه، لیست کامل آهنگ‌ها، ویدئوها و جزئیات بیشتری از اجرای گروه در مرکز سالن را مشاهده کنید.

تام یورک از گروه ریدیوهد در حال اجرای زنده (عکس از اسکات دادلسون/گتی ایمجز)
تام یورک از گروه ریدیوهد در حال اجرای زنده (عکس از اسکات دادلسون/گتی ایمجز)

گروه ریدیوهد برای اولین بار پس از هفت سال به روی صحنه بازگشته است. در ادامه، لیست آهنگ‌ها، ویدئوها، عکس‌ها و جزئیات بیشتری از شب افتتاحیه تور آن‌ها در مادرید را مشاهده کنید.

  • بیشتر بخوانید: جانی گرینوود درباره «Cutouts» گروه The Smile و تجدید دیدار «لذت‌بخش و طبیعی» ریدیوهد می‌گوید

تنها دو ماه پیش بود که تام یورک و همکارانش تور بازگشت خود را که مدت‌ها انتظارش می‌رفت، با چهار شب اجرا در شهرهای مادرید، بولونیا، لندن، کپنهاگ و برلین در پاییز و زمستان اعلام کردند. گروه سپس فاش کرد که کنسرت‌های آینده‌شان در مرکز سالن برگزار خواهد شد و هر شب رویکردی خودجوش و متنوع برای انتخاب لیست آهنگ‌ها خواهند داشت؛ آن‌ها برای این تور بیش از ۶۵ آهنگ از آثار گذشته خود را تمرین کرده‌اند.

به گفته طرفداران، گروه در ساندچکِ پیش از اجرای افتتاحیه در موویستار آرنای مادرید، یک ست کامل ۲۸ آهنگی را مرور کرده بود. لیست نهایی اجرای امشب (سه‌شنبه ۴ نوامبر) تنها سه آهنگ کمتر از آن بود، اما همچنان مملو از قطعات محبوب طرفداران و برخی آهنگ‌های کمتر شنیده‌شده بود.

این اسطوره‌های آکسفوردی، در حالی که پشت یک صفحه نمایش LED شفاف که تصاویر اجرا را پخش می‌کرد در مرکز سالن قرار گرفته بودند، کنسرت خود را با آهنگ «Let Down» آغاز کردند؛ قطعه‌ای که اخیراً پس از وایرال شدن در تیک‌تاک، در کمال تعجب اعضای گروه، وارد چارت‌های آمریکا شد.

بخش عمده‌ای از لیست آهنگ‌های این شب به آلبوم سال ۲۰۰۳ گروه، «Hail To The Thief» اختصاص داشت که اخیراً در نمایشنامه «Hamlet To The Thief» با همکاری تام یورک و یک آلبوم اجرای زنده آرشیوی، بازنگری شده بود. این بخش شامل اجرای آهنگ «Sit Down. Stand Up» برای اولین بار از سال ۲۰۰۴ نیز می‌شد.

پس از آن، لیست آهنگ‌ها شامل منتخبی سخاوتمندانه از آلبوم‌های «OK Computer» (از جمله اولین اجرای «Subterranean Homesick Alien» از سال ۲۰۱۷) و «In Rainbows» در کنار ضیافتی از آثار برجسته کل دوران فعالیت گروه بود. انتظار می‌رود گروه به‌طور مرتب لیست آهنگ‌های خود را تغییر دهد و طرفداران مشتاقانه منتظرند ببینند فردا شب در اجرای مجدد خود در مادرید چه قطعاتی را اجرا خواهند کرد.

لیست آهنگ‌های ریدیوهد در شب اول کنسرت مادرید:

«Let Down»
«۲ + ۲ = 5»
«Sit Down. Stand Up.»
«Bloom»
«Lucky»
«Ful Stop»
«The Gloaming»
«Myxomatosis»
«No Surprises»
«Videotape»
«Weird Fishes/Arpeggi»
«Everything in Its Right Place»
«۱۵ Step»
«The National Anthem»
«Daydreaming»
«A Wolf at the Door»
«Bodysnatchers»
«Idioteque»
بخش پایانی (Encore):
«Fake Plastic Trees»
«Subterranean Homesick Alien»
«Paranoid Android»
«How to Disappear Completely»
«You and Whose Army?»
«There There»

امروز همچنین گروه از مجموعه محصولات جدید خود برای این تور رونمایی کرد که به صورت آنلاین نیز در دسترس است.

ریدیوهد از زمان انتشار آلبوم «A Moon Shaped Pool» در سال ۲۰۱۶، موسیقی جدیدی منتشر نکرده است. اعضای گروه اخیراً درباره احتمال انتشار آثار جدید در آینده نزدیک صحبت کرده‌اند. جانی گرینوود گفت: «نمی‌دانم» و تام یورک افزود: «ما به بعد از این تور فکر نکرده‌ایم. من فقط از اینکه تا اینجا رسیده‌ایم شگفت‌زده‌ام.»

  • بیشتر بخوانید: کالین گرینوود از ثبت «دوران میانی» ریدیوهد و آینده گروه می‌گوید

در همین حال، گروه اخیراً به جنجال‌های ناشی از موضع‌گیری‌شان در مورد درگیری اسرائیل و فلسطین پرداخته است. تام یورک گفته است که «این کارزار تعقیب و آزار سطح پایین که شبیه نمایشنامه آرتور میلر است» «خواب را از چشمانش ربوده است». این موضوع به سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد که ریدیوهد به دلیل برگزاری کنسرت در تل‌آویو مورد انتقاد قرار گرفت. سال گذشته نیز یورک در یک اجرای انفرادی در ملبورن در سال ۲۰۲۴ با یکی از معترضان درگیر شد. جانی گرینوود نیز به دلیل همکاری و اجرای زنده با دودو تاسا، نوازنده اسرائیلی، مورد انتقاد قرار گرفته است.

تام یورک از گروه ریدیوهد در حال اجرا روی استیج Pyramid در فستیوال گلاستونبری در سال ۲۰۱۷ (عکس از مت کاردی/گتی ایمجز)
تام یورک از گروه ریدیوهد در حال اجرا روی استیج Pyramid در فستیوال گلاستونبری در سال ۲۰۱۷ (عکس از مت کاردی/گتی ایمجز)

یورک گفته بود که «قطعاً» دیگر با گروه در اسرائیل اجرا نخواهد کرد، اما گرینوود «با احترام با او مخالفت کرد» و این واکنش‌ها را «تجسمی از تفکر چپ» خواند. این گیتاریست اظهار داشت: «چپ‌ها به دنبال خائن می‌گردند و راست‌ها به دنبال تازه‌واردان، و این مایه تأسف است که ما نزدیک‌ترین چیزی هستیم که آن‌ها می‌توانند پیدا کنند.»

به دلیل این مواضع، جنبش تحریم، عدم سرمایه‌گذاری و انزوا (BDS) استدلال کرده است که «سکوت همدستانه» گروه و حمایت از هنرمندان اسرائیلی در جریان «نسل‌کشی فلسطینیان در غزه» باید به تحریم کنسرت‌های آینده آن‌ها منجر شود.

در سال‌های پس از آخرین آلبوم ریدیوهد، یورک و جانی گرینوود سه آلبوم با گروه The Smile منتشر کرده‌اند، در حالی که اد اوبراین اولین آلبوم انفرادی خود را منتشر کرد، فیلیپ سلوی، درامر گروه، تحت نام خود فعال بوده و کالین گرینوود، بیسیست گروه، کتابی از عکس‌های گروه را منتشر کرده و همچنین با گروه Nick Cave & The Bad Seeds به تور رفته است.

شادی رضایی

از دوران کودکی عاشق سفر کردن بودم و دوست دارم وقتی درباره مکان‌های دیدنی دنیا محتوایی تولید می‌کنم، عشق حاصل از اون رو به شما هم منتقل کنم. امیدوارم از مطالعه مطالب من لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − یازده =

دکمه بازگشت به بالا