مهاجرت به خارج از کشور راه های مختلفی دارد مانند تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، پناهندگی و ازدواج، که فرد بسته به شرایط خود برای یکی از این مسیرها اقدام می کند. عده ای علاقه مند تحصیل هستند به واسطه ویزای تحصیلی و پذیرش از دانشگاه اقدام می کنند. افرادی هم از طریق پیشنهاد کار (جاب آفر) به کشور مورد نظر مهاجرت می کنند. عده ای هم حوصله تحصیل و کار ندارند با سرمایه گذاری و خرید ملک اقامت کشور مورد نظر را دریافت می کنند. افرادی هم هستند که پارتنر آن ها خارج از کشور است که با گرفتن وکیل در آن کشور کارهای الحاق و پیوستن فرد به پارتنرش انجام می شود و اخرین مسیر پناهندگی است که پیشنهاد نمی شود زیرا مسیر پر ریسک و خطرناکی است. مشاوران موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت پاسخگو سوالات مرتبط با این حوزه هستند.
دلایل و انواع مهاجرت به خارج از کشور
مهاجرت یا Immigration به زبان ساده به جابجایی و نقل مکان افراد از یک مبدا به یک مقصد دیگر با اهداف و مقاصد مختلف گفته می شود. حالا هدف از این مهاجرت و مقصد مورد نظر را خود شخص مهاجر با توجه به اطلاعات قبلی و نیز با لحاظ شرایط خود انتخاب می کند. عده ای برای یافتن کار و کسب درآمد بالا، برخی ها جهت ادامه تحصیل و اخذ مدرک معتبر، بعضی نیز جهت سرمایه گذاری و بهره مندی از مزایای آن اقدام به مهاجرت می کنند. بر این اساس انواع روش های مهاجرتی مرسوم در سطح جهانی عبارتند از:
- مهاجرت برای کار
- مهاجرت جهت تحصیل
- مهاجرت برای سرمایه گذاری (ثبت شرکت، خرید ملک یا پس انداز بانکی)
- مهاجرت با هدف ازدواج در خارج
- مهاجرت برای تولد فرزند در خارج
- مهاجرت با هدف توریستی و گردشگری
- پناهندگی (که با توجه به سختی های آن این روش اصلا توصیه نمی شود.)
مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور
یکی از مسیرهای مهاجرت از راه تحصیلی است که در ابتدا دانشجو باید دیپلم ۱۲ساله اخذ کرده و سپس از یک دانشگاه معتبر پذیرش دریافت کند و بعد از آن برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام شود. یکی از مسیرهای راه و آسان ورود با ویزای تحصیلی است حتی کشورهایی هم وجود دارد که به ایرانی ها بورسیه دهد و دانشجو بتواند تحصیل و زندگی رایگان داشته باشد. به طور کلی تحصیل در کشورها یا به زبان انگلیسی ارائه می شود یا به زبان لوکال خودشان. برای افردای هم که دغدغه زبان دارند می توانند ورود خود را با دوره زبان ایجاد کند کشورهایی مانند اتریش، مجارستان، رومانی، فرانسه و غیره.
مهاجرت کاری به خارج از کشور
ار سخت ترین و لوکس ترین مسیرهای مهاجرتی، مهاجرت کاری است که فرد با کارفرماهای خارجی وارد مکاتبه و مصاحبه می شود و بعد از دریافت پیشنهاد کار از کارفرما وارد خاک آن کشور شده و درآمد کسب می کند. به کار رسیدن در کشورهای اروپایی خیلی راحت نیست زیرا قانونی دارند بنام قانون حمایت از نیروی کار داخلی، یعنی اولویت آن افراد حاضر در کشور خود هستند. عبور از مرزهای ملی برای کار یکی از انگیزههای اصلی مهاجرت بینالمللی است، چه ناشی از نابرابریهای اقتصادی باشد، چه در جستجوی کار یا هر دو. برخی از افراد به دنبال کار یا فرصت اقتصادی، پیوستن به خانواده یا تحصیل میروند. برخی دیگر برای فرار از درگیری، آزار و اذیت یا نقض گسترده حقوق بشر حرکت می کنند. برخی دیگر در واکنش به اثرات نامطلوب تغییرات آب و هوایی، بلایای طبیعی یا سایر عوامل محیطی حرکت می کنند.
مهاجرت سرمایه گذاری به خارج از کشور
مهاجرت سرمایه گذاری شکلی از مهاجرت قانونی است که توسط بیش از ۸۰ کشور مستقل در سراسر جهان استفاده می شود. مهاجرت سرمایهگذاری شامل شهروندی و اقامت برنامه های سرمایهگذاری مختلف است که به افراد اجازه میدهد در ازای سرمایهگذاری در کشورهای میزبان خود، شهروندی یا اقامت کسب کنند. سرمایه گذاری در گزینه های مختلف اقامت ویا شهروندی در سراسر جهان هم ارزش کوتاه مدت و هم بازده بلندمدت را ارائه می دهد. هرچه فرد دسترسی بیشتری داشته باشد، دارایی های آن متنوع تر می شود و کمتر در معرض نوسانات منطقه ای و جهانی قرار میگیرد.
عوامل موثر برای انتخاب کشور جهت مهاجرت به خارج از کشور
سوالی که ذهن اغلب متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور را به خود معطوف میکند، این است که چگونه می تواند کشور مناسب را برای مهاجرت انتخاب کرد. برای انتخاب کشور مناسب جهت مهاجرت، باید برخی از عوامل موثر را در نظر بگیرید، این عوامل به شرح زیر میباشند:
- اطلاعات جامعی در مورد سیستم بهداشتی کشور مورد نظر جمع آوری کنید.
- قبل از مهاجرت اطلاعات دقیق در خصوص آداب و رسوم کشور مورد علاقه خود دریافت کنید.
- وضعیت اقتصادی کشور مورد نظر خود را به دقت بررسی کنید.
- هزینه های مسکن در هر کشوری بسیار متفاوت است، بنابراین بررسی هزینه های اجاره یا خرید خانه بسیار ضروری است.
- یکی از اقدامات پیشگیرانه در مسیر مهاجرت به خارج از کشور، تعیین محل سکونت میباشد.
- زمانی که قصد دارید محل سکونت خود را تعیین کنید، باید مسیر حمل و نقل و شرایط آن منطقه را در نظر بگیرید.
نکات کلیدی برای مهاجرت به خارج از کشور
آن دسته از علاقه مندانی که به فکر مهاجرت به خارج از کشور و تجربه زندگی بهتر در کشور مورد نظر هستند، باید به خوبی با برخی از نکات کلیدی در این زمینه آشنا شوند. به عبارت دیگر، اگر تصمیم به مهاجرت با هدف و برنامه ریزی گرفته شود، مطمئنا سفری ارزشمند و شروع یک زندگی جدید و با کیفیت تبدیل خواهد شد. اما اگر آمادگی مهاجرت به خارج از کشور را نداشته باشید و عجولانه تصمیم به مهاجرت بگیرید، احتمالا با مشکلات گسترده ای مواجه خواهید شد. اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت به خارج از کشور گرفتن تصمیم عاقلانه می باشد. ابتدا به دقت فکر کنید که چرا می خواهید به خارج از کشور مهاجرت کنید و چه دلیل محکی برای این کار دارید.
انتشار از طریق پابجت